Self+Tucker Architects

Spencer Residence

Integrating high-end modern design and a commitment to green building, this new house was designed for dramatic living spaces that flow into the agricultural landscape. The material palette includes, cedar siding, stained concrete mixed with fly-ash and Fin-Ply panels. Passive ventilation, radiant floors, solar hot water and photovoltaic power dramatically reduce energy use. The home also utilizes a waste water irrigation system that uses grey water to irrigate the grounds. With the owner being an avid swimmer, the home was design around the proportions of the lap pool. The design incorporate a series of radiating planes that spin out into the landscape. These planes aid in directing views as well as concealing utility services. The main concrete wall that slices though the home divide the public living spaces from the private areas as well as acts as a thermal mass wall.