Self+Tucker Architects


Hartwell Residence

Located on an 8 acre family farm, the residence was designed for comfort and the simple life. Upon their arrival, guests are welcomed by a wide view though the great room and out to the landscape. Enlivening the family style comfort and simplicity is natural light from the windows and doors that lead to the rear outdoor spaces. The entry hall flows into a gallery. The gallery acts as the spine of the home and is a connection between the private master suite and the public spaces of the dining room, great room, and kitchen. The gallery and these public spaces have visual and physical access to the outdoors and are continued by the rear covered porch which serves as an outdoor living space. This flow of spaces encourages casual entertaining and allows for the charm of the indoors to extend to the rear yard so that it, too, becomes a living space itself.